top of page
eurostar.jpg

__ANNONSER___________________________

skyscanner.png
norwegian.jpg

Eurostar - vi åkte tåg mellan Paris och London

 

Att åka tåg mellan Paris och London är en upplevelse utöver det vanliga. Som en inbitna tågälskare var vi inte redo att lämna kontinenten utan att ha åkt på den berömda Eurostar-tåglinjen, att korsa Engelska kanalen och uppleva Europas bästa snabbtåg i aktion. Och jag kan säga att förväntningarna överträffades mer än vi någonsin hade kunnat föreställa oss.

Redan vid ankomst till Paris Gare du Nord blev vi överväldigade av den livliga atmosfären. Ståtliga byggnader omgav oss, och människor från hela världen vandrade fram och tillbaka på jakt efter sina tåg. Vi fastnade för den charmiga mixen av språkkonfusion och människors glada förväntan på resan som låg framför oss.

En värld av lyx och elegans

Att gå ombord på Eurostar-tåget var som att kliva in i en värld av lyx och elegans. De moderna och bekväma sätena erbjöd gott om utrymme för både benen och bagaget. Vi kunde inte sluta imponeras av den snabba och smidiga incheckningsprocessen, som helt klart satte standarden för framtida tågresor.

När vi väl lämnade Paris bakom oss, började tåget sin resa genom det vackra franska landskapet. Det var som att titta på en skönhetssaga genom fönstret. Fält av blommor sträckte sig så långt ögat kunde nå, och jag blev påmind om varför Frankrike är känt för sin naturliga skönhet. Tiden flög förbi medan vi beundrade de pittoreska byarna och böljande kullarna som passerade förbi.

Sedan kom den stora höjdpunkten

Sedan kom den stora höjdpunkten - att korsa Engelska kanalen via Eurotunneln. Det var som att vara med om en teknisk mästerverk. Plötsligt var vi omringade av vatten från alla håll, men Eurostar-tåget fortsatte att susa framåt på ett sätt som var både magiskt och imponerande. Vi var helt uppslukade av tanken på hur människan lyckats skapa något sådant.

När vi närmade oss London blev vi återigen fängslade av den dynamiska och energifyllda atmosfären. En hel värld av möjligheter öppnade sig framför mig. London är inte bara en världsstad fylld av berömda sevärdheter, utan också en plats där människor från olika kulturer och bakgrunder samlas. Det var en fröjd att träffa så många olika människor, utbyta historier och uppleva den mångfald som staden har att erbjuda.

Resan mellan Paris och London med Eurostar en personlig triumf för oss. Vi hade alltid drömt om att åka på den här tågresan och den levde verkligen upp till våra förväntningar. Det var en chans att njuta av skönheten i två fantastiska städer och uppleva den överväldigande känslan av att vara resenär. 

 

 

 

Eurostar kan nå en hastighet på upp till 320 km/tim

Fakta:

-Eurostar är en höghastighetstågtjänst som förbinder Paris och London genom Eurotunneln.

-Tågtrafiken mellan Paris och London genom Eurostar startade år 1994.

-Eurostar erbjuder en bekväm och snabb resa mellan de två städerna med en genomsnittlig restid på cirka 2 timmar och 15 minuter.

-Tågen kan nå en hastighet på upp till 320 km/tim och transporterar över 10 miljoner passagerare varje år.

-Eurostar har flera avgångar dagligen och opererar från Paris Gare du Nord till London St Pancras International.

-Resenärer som använder Eurostar mellan Paris och London behöver gå igenom en pass- och säkerhetskontroll vid avresa och ankomst.

-Eurostar erbjuder olika reseklasser, inklusive Standard Class, Standard Premier Class och Business Premier Class, med olika bekvämligheter och service.

-Tågen är utrustade med Wi-Fi, bekväma säten och möjlighet att köpa mat och dryck ombord.

-Eurostar har bidragit till att förbättra och främja turism och affärsförbindelser mellan Paris och London.

-På grund av sin höghastighet och effektiva service betraktas Eurostar som ett populärt och pålitligt transportmedel mellan Paris och London.

-Är man tidigt ute kan man få resan för under tusenlappen men väntar man in i det sista så blir det dyrare.

eurostar 2.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg
arlanda express.png
ss.jpg
air france.jpg
sj.jpg
sas.jpg
bottom of page