top of page
eiffeltornet.jpg

 

Paris, känd som "staden av kärlek"

 

Paris, känd som "staden av kärlek" och säte för konst, mode och kultur, är en plats som vi personligen har haft förmånen att uppleva. Att besöka Paris är som att kliva in i en drömlik värld där arkitekturen, gatumaten och atmosfären hypnotiserar dig.

En av de mest minnesvärda platserna som vi upplevde i Paris var Eiffeltornet. Denna ikoniska järnkonstruktion är helt enkelt överväldigande när man står framför den. Att klättra upp i tornet och se hela staden sprida ut sig nedanför en är en upplevelse som vi aldrig kommer att glömma. Utsikten över Paris från Eiffeltornet är verkligen enastående och ger en panoramautsikt över stadens berömda landmärken som Triumfbågen och Notre-Dame.

En annan fantastisk plats som vi besökte var Louvren, ett av världens största konstmuseer. Interiören i Louvren är lika imponerande som de konstverk som visas där. Att gå genom de stora hallarna och beundra konstverk som Mona Lisa och Venus från Milo är verkligen en surrealistisk upplevelse. Louvren är inte bara en plats för konstälskare, utan det är också en historisk byggnad som har en fascinerande berättelse att berätta. Enda nackdelen är att kön och väntetiden är lång innan man lyckas komma in.

Paris har också en unik atmosfär som är svår att beskriva. Det är som att varje gata och varje kvarter har sin egen charm och karaktär. När vi promenerade längs Seine-floden blev vi förälskade i stadens vackra broar och kaféer som linjerade strandpromenaden. Det är en plats där man kan sätta sig ner med en kopp kaffe och bara titta på människorna som passerar förbi.

Gatumaten i Paris är något som verkligen borde upplevas. Vi hade möjlighet att smaka på läckerheter som croissanter, baguetter och crème brûlée. Paris är också hem för vissa av världens bästa restauranger och vi hade möjlighet att prova äkta fransk matlagning. Det var en matupplevelse som vi sent kommer att glömma.

Paris är verkligen en stad som ger sina besökare en oförglömlig upplevelse. Det är en plats där konst, historia och romantik sammanflätas på ett unikt sätt. Vårt besök i Paris var underbar och vi ser fram emot att få återvända till denna magiska stad i framtiden

Paris är indelat i 20 olika stadsdelar som kallas arrondissement. Här är en lista över alla arrondissement i Paris:

 

 

 

 

Louvren Paris

1:a arrondissement: Louvren


2:a arrondissement: Bourse


3:e arrondissement: Temple


4:e arrondissement: Hôtel-de-Ville


5:e arrondissement: Panthéon


6:e arrondissement: Luxembourg


7:e arrondissement: Palais-Bourbon


8:e arrondissement: Élysée


9:e arrondissement: Opéra


10:e arrondissement: Enclos-St-Laurent


11:e arrondissement: Popincourt


12:e arrondissement: Reuilly


13:e arrondissement: Gobelins


14:e arrondissement: Observatoire


15:e arrondissement: Vaugirard


16:e arrondissement: Passy


17:e arrondissement: Batignolles-Monceau


18:e arrondissement: Buttes-Montmartre


19:e arrondissement: Buttes-Chaumont


20:e arrondissement: Ménilmontant

Varje arrondissement har sina egna unika drag och sevärdheter. 1:a arrondissement är känt för att hysa Louvren och Tuilerierna, medan 7:e arrondissement innehåller Eiffeltornet och Musée d'Orsay. 20:e arrondissement är hem till den ikoniska kyrkogården Père Lachaise, där kända personer som Jim Morrison och Oscar Wilde är begravda.

Fakta

-Baserat på data från 2021 beräknas Paris ha cirka 2,2 miljoner invånare. Men om man tar med hela storstadsområdet, inklusive förorterna, beräknas befolkningen vara över 10 miljoner människor

-Paris är ett mångkulturellt samhälle med invånare från olika delar av världen. Det finns många olika kulturer som är representerade i staden, inklusive fransk, arabisk, afrikansk, asiatisk och latinamerikansk kultur.

Den franska kulturen präglar staden mest och kännetecknas av sitt rika kulturarv och sin gastronomi. Paris är känt för sina konstgallerier, teatrar och museer, inklusive Louvren och Centre Pompidou, där besökare kan uppleva den franska konst och historia.

Arabisk kultur är också mycket närvarande i Paris, särskilt i området kring Le Marais och Quartier Latin. Här kan man uppleva libanesiska och marockanska rätter, shisha-lounger och ha möjlighet att ta del av festliga tillställningar med arabisk musik och dans.

Afrikansk kultur är också representerad i Paris, främst genom stora samhällen från länder som Algeriet, Senegal och Kamerun. Det finns afrikanska restauranger, butiker med afrikansk konst och mode samt möjligheter att uppleva afrikanska festivaler och evenemang.

Asiatisk kultur finns också i Paris, särskilt i stadsdelen Belleville där det finns en stor kinesisk och vietnamesisk gemenskap. Här kan man njuta av autentiska asiatiska rätter, besöka buddhistiska tempel och uppleva kinesiska och vietnamesiska nyårsfiranden.

Slutligen finns även latinamerikansk kultur representerad i Paris, särskilt genom invånare från länder som Brasilien och Colombia. Det finns brasilianska och colombianska restauranger, latinamerikanska musik- och dansfestivaler samt möjligheter att handla latinamerikansk konst och hantverk.

Sammanfattningsvis är Paris en stad som erbjuder en mångfald av kulturer och en rikedom av kulturellt utbyte och möjligheter att uppleva olika samhällen från hela världen

-Flygtiden beror på vilket flygbolag du väljer att flyga med och om det är en direktflygning eller med mellanlandningar. Generellt sett tar en direktflygning från Stockholm till Paris ungefär 2-3 timmar. Med mellanlandningar kan flygtiden vara längre, beroende på hur länge mellanlandningarna är

 

louvren.jpg
ata logo.jpg
ata logo 2.jpg

__ANNONSER___________________________

skyscanner.png
norwegian.jpg
arlanda express.png
ss.jpg
air france.jpg
sj.jpg
sas.jpg
bottom of page